Ziemassvētku pārdomas un ieteikumi no Renate Rose.

Ziemassvētki nāk klusi. Ar mieru, mīlestību, tuvību. Kas ir Tava Ziemassvētku sajūta? Ko Tu vēlies pieredzēt šajos svētkos? Kas ir tas, kas Tavu Ziemassvētku laiku padara īpašu? Katram jāatbild uz šiem jautājumiem, lai nepazaudētos svētku jezgā, citādi rezultātā prieks nav ne pašam, ne citiem.

Sāc ar sevi. Protams, Ziemassvētki ir ģimeniski svētki, kuros mēs domājam par saviem tuvajiem un vispār cilvēkiem mums apkārt. Tomēr pa īstam visiem būs labāk tikai tad, ja mēs katrs pirmām kārtām parūpēsimies par sevi. Atceries to.
Mums Ziemassvētki nozīmē kopības sajūtu, tie ir gan ģimenes svētki, gan miera un pārdomu laiks. Kā aizvadīts aizejošais gads. Tas ir kā ievads Vecgada vakaram, daudz mierpilnāks un rāmāks kā Jaunā gada sagaidīšana. Vairāk laika rāmi pārdomāt notikušo.

Runājot par dāvanām, mēs noteikti nebūsim no tiem, kas saka, ka dāvanas nav svarīgas. Kāpēc lai tās nebūtu? Dāvanas ir skaists veids, kā parādīt, ka cilvēki mums rūp. Nereti vārdiem to ir grūti izdarīt, tad nu uzdāvināt kaut ko no sirds ir labs variants. Dāvanai, protams, ir jābūt pārdomātai, piemeklētai konkrētajam cilvēkam, ar mīlestību gādātai, skaisti iesaiņotai un kā ķirsītis uz kūkas ir ar roku rakstīta kartiņa. Pārlieku liela patērniecība nav veselīga nevienam, taču neiesim otrā grāvī, kad dāvanas saņem tikai bērni un pieaugušie... Kuram tad tas vairs interesē. Esi pieaudzis un dāvanas negaidi! Nē! Mēs arī esam tie paši bērni sirdī, tikai paaugušies. :)

Tāpēc mēs no sirds iesakām sarūpēt mīļas un siltas dāvanas. Īpašu vērtību, mūsuprāt, dod Latvijā radītas lietas. Tās ir gan īpašākas par masu patēriņu, bieži vien arī unikālākas, gan tādā veidā atbalsti mazo uzņēmēju, kuram katrs Tavs pirkums nozīmē tiešām daudz. Mēs visai saprotami jo īpaši iesakām mūsu adījumu kolekciju - šalli vai cepuri mazākai dāvanai, vai siltu džemperi, jaku, kas tik labi sasildīs vēsajos ziemas vakaros, lielākai dāvanai. Ļoti atbilstoši Ziemassvētkiem - sniegs gan mīļumu, gan siltumu. Ja nu ļoti grūti saprast, ko tieši dāvināt, tad mums ir pieejamas arī dāvanu kartes.
Taču Latvijā ir tik daudz uzņēmēju, kas rada tik daudz skaistu lietu. Padomā, ko vēlies dāvināt, kādu sajūtu radīt un apdomā, vai šo produktu neražo kāds mazais vietējais uzņēmējs! Tā mums visiem kopā būs daudz skaistāki gan svētki, gan nākamais 2023.gads.

Renate Rose tirdziņā

P.S. Decembrī vari satikt mūs gan kā ierasts studijā Kr. Barona 60, gan Spice Home stendā. Tiekamies!

Lai mums visiem šie Ziemassvētki pie bagātīgi klātiem galdiem, kur nekā netrūkst! Ne materiālo lietu, ne mūsu vismīļāko cilvēku klātbūtnes.

Dzīvot katru dienu ar kaut nelielu svētku sajūtu, sievišķības noslēpumu, tas ir daudz vērtīgāk kā justies labi tikai īpašās dienās, jo tā ir tā patiesā, īstā dzīve...

- Renate Rose